"Tarihsel Serüvende İstanbul'un Delileri ve Meczupları" Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

10.1.2019

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen "Tarihsel Serüvende İstanbul'un Delileri ve Meczupları" projesinin devamı niteliğindeki sergi, Fatih Belediye Başkanı Sayın Hasan Suver’inde katılımıyla Cağaloğlu'nda vakıf binamız ile Yeni Dünya Vakfı'nda eş zamanlı olarak sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

İstanbul'u, "Başka bir tarih mümkün" diyerek okuyabilmeyi ve anlamayı esas alan proje kapsamında, deli ve meczup algısıyla, bu algının geçirdiği tarihsel değişimler, uzman ve akademisyenlerin katıldığı seminerler aracılığıyla anlatıldı.

Edebiyat, psikoloji, mimarlık, tarih, ilahiyat gibi çeşitli bilimsel disiplinlerin konuya bakış açılarının değerlendirildiği proje kapsamında 18 seminer ile 6 film ve belgesel gösterimi gerçekleştirildi.

Vakıf bünyemizde 6 farklı görsel sanat atölyesinin de oluştururken, kavramsal çerçevesi "Deli ve meczup halleri ve algısı" olarak şekillenen atölyelere 47 sanatçı katıldı.