"Naci el Ali" sergisi sanatseverlerle buluştu.

15.1.2018

Bağımsız Sanat Vakfı ile Kelimat Sanat Galerisi tarafından, Filistinli karikatürist Naci el Ali'nin vefatının 30. yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilen "Naci el Ali" sergisi sanatseverlerle buluştu.

Eli belinde, ayakları çıplak, dünyaya sırtını dönmüş ve herkese küskün bir çocuk... “Hanzala” isimli karakter yıllarca Filistin mücadelesinin sessiz çığlığı oldu. İşte bu sembol karakterin çizeri Filistinli karikatürist Naci el-Ali’nin eserleri, ilk defa Türkiye’de sergide bir araya geldi. Sanatçının ölümünün 30. yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilen “Naci el-Ali” sergisi, İstanbul’daki Bağımsız Sanat Vakfında sanatseverlerle buluştu. Kelimat Sanat Galerisi’nin katkılarıyla açılan sergide, Naci el-Ali’nin Londra’da yaşayan ailesinden hususi izin alınarak getirilen 10 orijinal tablosu ve karikatüristin arkadaşı Hani Mazhar’ın yaptığı iki eser yer alıyor. Eserlerle Filistin’den sürülüp çeşitli memleketlerde yaşamaya zorlanan, ardından hâlâ aydınlanamayan bir cinayete kurban giden sanatçı el-Ali’nin hayatına odaklanılıyor.