Anadolu Selçuklu Mirası ve Güncel İmgeler Sempozyumu

13.12.2017

Bağımsız Sanat Vakfı tarafından "Anadolu Selçuklu Mirası ve Güncel İmgeler" konulu sempozyum düzenlendi.

 

Grand Pera'da gerçekleştirilen "Anadolu Selçuklu Mirası ve Güncel İmgeler Sempozyumu"nun açılışında konuşan Bağımsız Sanat Vakfı Başkanı Hülya Yazıcı, vakfın 8 ay önce kurulduğunu söyledi.

 

Yazıcı, sempozyumla aynı adı taşıyan "Anadolu Selçuklu Mirası ve Güncel İmgeler" projesinin 6 ay bönce başladığını belirterek, "Bu ülkenin sanatının kendi coğrafyasından beslenmesi ve bu coğrafyada hüküm süren pek çok medeniyetin izlerini taşıması gerektiğine inanarak, önce kendi coğrafyamıza kültürel bir kazı yapmayı hedefledik." dedi.

 

Proje kapsamında Selçuklu dönemini ele alan bir film ve kitap hazırladıklarını da dile getiren Yazıcı, şunları kaydetti:

 

"Projede Selçuklular dönemine başladığımızda bu konuda bilgi birikimim olmadığını düşündüm. 2 ay teorik bilgi aldık. 40 kadar öğrencimizle Tokat, Kayseri, Konya ve Sivas gibi şehirlere yaptığımız yolculuklarda, Selçuklu mirası eserleri gördük. Bu gezide Selçuklu mimarisinden çok etkilendim. Fakat bizim o eserlerin içinde yatan derin sembolizmi, dinamikleri kavramakta, bugün hayatımıza adapte edebilmekten çok uzak olduğumuzu anladım. Bu nedenle bu coğrafyada eğer yeni bir sanat anlayışı yapılanması olacaksa kendi köklerimize inerek, kendi köklerimizi gecikmiş bir şey de olsa öğrenmeye başlamalıyız diye düşünüyorum."